Svindlere gir seg ut for å være fra Microsoft

15/06/2011
By
Svindlere benytter en rekke velkjente merkenavn, inkludert Microsoft, til å lure brukere til å tro at det er feil med deres PCer.
Svindelen gjør seg gjeldede på følgende måte:
  • En person som hevder å representere Microsoft, en av selskapets merker eller en tredjepart som arbeider for Microsoft, tar kontakt med brukeren og sier at de undersøker et dataproblem et virus eller liknende på din maskin som er oppdaget av Microsoft.
  • Vedkommende forteller deg at de kan hjelpe og henviser til en webside som gjør det mulig for svindlerne å ta kontroll over din PC.
  • Den falske representanten vil så benytte noe tid på PCen for å illustrere de påståtte problemene og i prosessen overtaler de deg til å betale en avgift for en tjeneste som skal reparere maskinen.
“Det er i realiteten ikke noe feil med PCen, den falske representanten lurer brukeren til å tro at det er et problem og at det å betale en avgift for å få skaden reparert er løsningen. De vil ofte også overbevise brukeren om å kjøpe en falsk ettårig vedlikeholdsavtale. De forsøker altså å lure nordmenn for penger, – de installerer også flere trojanere på brukerens maskin når de later som de undersøker den” sier Ole Tom Seierstad, sikkerhetsdirektør i Microsoft Norge.
Denne type svindel har vært vanlig i engelskspråklige land tidligere, men har nå også spredt seg til Norge.
Ole Tom Seierstad understreker også at svindlerne opptrer profesjonelt og mer stor troverdighet: “Ikke bli lurt – Microsoft ringer ikke til brukere angående maskinfeil på PCer, virus eller andre tilsvarende temaer. Vi anbefaler på det sterkeste at forbrukere avslutter samtalen om de mottar en slik telefonsamtale og ikke svarer på denne typen henvendelser. Om du er usikker, ta kontakt med Microsoft eller politiet.”

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

br> Visited 1053 times, 4 so far today
eXTReMe Tracker